Sunday, 8 April 2012

kau ni kan memang.......



 assalamualaikum to all of my friends yang tengah khusyuk membaca blog una. okay entry kali ni una nak story tentang KAWAN dalam erti kata lain nya, teman yang paling rapat dengan kita selain ibu dan ayah kita. so actually una sakit hati. *mukasedih dengan siapa? dah tajuk pun kawan kan. tak kan dengan adik you oilessss pulak kenn? okay rempit hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm *mengeluh panjang 




and the story begin .... siti *bukan nama sebenar kawan una, baik (entah lah) okay dalam class kitaorang duduk sebelahsebelah. rapat tu sudah pasti sebab she was the first person i meet masa mulamula pindah sini. dari tahun lepas kitaorang start rapat, keluar samasama, cerita itu, cerita ini *boyfriend lah tu! bluek. tapi apa yang una tak suka, makin lama, makin dia show perangai dia yang sebenar benarnya! good! tak payah susah2 una mix bad friend ke hape kan. kita dah tahu. so, to prevent problem ni, una try nasihat dia. bukan nak tunjuk yang una ni is the perfect one ke apa *angkat tangan ke bahu tapi tanggungjawab sebagai kawan right? lagipun siapa tak sayang kan relation kita kan. macam ni, dia ni muka nampak baik tau tapi perangan mcm tuuuuuuuuutttttttttt -.- before ni una macam okay mybe kita boleh ubah dia, nasihat je dia cakap okayokay una aku tak buat dah kay *babyface mau tak melting una ni. so macam bagi peluang lah kat dia. but sampai satu malam ni, una ada tuition BI pukul 8.00p.m sampai 9.30pm. pagi tu una tak pergi sekolah. *malas kbai -.- tapi classmate ada text cakap ada tuition BI so una pun pergi lah. lagi pun *sir handsome -.- tengah tuiton tu sir tanya "husna where your friend? and aku pun jawab entah. i dont know. tapi at the same time ada classmate aku nama wanie cakap la "eh aku nampak parent dia hantar tadi. tak kan hantar adik dia pulak. sebab adik dia tak tuition. semua tercengang. yang sir pulak boleh cakap entahentah dia tuuuut dengan boyfie dia. huh? hell then masa tu lah aku dah fikir macammacam. well aku ni care sikit pasal kawan
                   ni.risau kot dengan dia buatbuat kena kidnap bawak pergi thailand?? -.-


balik rumah tu aku terus je call dia, risau punya pasal tapi dia boleh tak angkat aku punya call. dalam 5 ke 6 kali aku call baru dia angkat. haaa yang kat bawah ni perbualan una dengan dia :-


una :  weyh aku nampak mak kau hantar kau tadi then kenapa kau tak masuk tuition? *tak nampak            
         padahalnye. gimik
siti :  ohh tadi tu? eheheh saje je tak nak masuk
una : saje? apehal saje pulak?? kau pergi mana sebenarnye doh? baik kau cakap dengan aku!
siti :  takda, nanti esok kat sch aku cerita dengan kau.
una : takde la kau cerita sekarang aku nak dengar

tuuuuuuuuuuuuuuuttttt........ dia letak @#$%^&*


then after tu aku pun text dia, aku cakap mcm ni :-
 --------> "kau letak phone? jgn sampai kau menyesal baru kau nak ingat apa yang aku cakap ni. mak kau percaya dengan kau. tapi kau macam ni? dah malas aku nak cakap. kau tak pernah nak dengar pun bye.

dia reply :-
--------> "ala tadi ada orang call aku. *macam la una ni bodoh sangat kalau ada orang call macam tak boleh on hold* rilex lah. aku tension so tadi aku keluar dengan kawan aku

aku reply :-
-------> " tension weyh? kau tak fikir lagi mak bapak kau punya tension kalau dia tahu. buatbuat kau kena rogol ke culik ke. kau nak cakap apa? rilex? aku sayang kau aku cakap macam ni. nak dengar tak nak tu masalah kau. please be mature sikit. tahun ni spm. kalau kau rasa kau dah pandai sangat kau pergi ikut kawan kau tu. tak payah susah payah ayah kau tanggung kau.*emo gila una kan?

dia pulak reply mcm ni :-
------> " okay now masalah aku dah habis. aku dengar cakap kau. okay friend?

dia boleh watlek je? dalam hati berkata "eh sakaratul maut betul budak ni ishh baran je una, entah apaapa lah dia ni. una tak kesian kalau dia kena rogol ke apa. tapi una kesian dengan parents dia. free free je dapat malu anak mcm tu. masyaallah. tak apa orang tuatua cakap, sepandai pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga kan? mintakmintak allah tunjuk kan apa yang benar and bagi dia hidayah. aminnn. tapi apa yang menjadi persoalan sekarang. patut ke una terus kawan dengan dia? orr.... leave the group and fled to another group. should me?? -.-  *muka pelikss tapi nevermind, una memang patut pun jangan kawan dengan dia *im the easily influenced person. so takuttakut somehow una jadi macam dia. ya allah mintakmintak dijauhkan. kita ni nak bersosial pun berpadapada lah una pun bersosial juga, tapi ada batas nya. tapi tolongg lah jangan menipu mak ayah kita. kesian. then kalau something yang buruk berlaku? haa korang fikir lah sendiri. so sampai sini je. penat fikir pasal siti ni. 
                                         assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatu. cau cincau :)













No comments:

Post a Comment