Thursday, 29 September 2011

BUKAN NAK SEMBANG LEBAT TAPI INI LAH HAKIKAT (Y)

bismillah, dan saya mulakan dengan sapaan, assalamualaikum kepada pembaca-2 yang sedang memikirkan tentang entry una minggu ni. alhamdulilah una sihat, and harap korang semua pun sihat okay? muehehe love you lah. sooooo, apa yang una nak story mory dengan kandaa,kanda serta dinda,dinda ialah bahayanya pengambilan ubat tahan sakit atau mokcik pokcik selalu panggil PANADOL. jyeahhh mybe ada yang tak pernah tahu pun, atau mungkin buat-2 tak tahu pasal bahayanya pengambilan ubat tersebut. tetapi sebijik PANADOL akan tinggal dalam badan sekurang-kurangnya selama 5TAHUN. wohooo lama kan? ini kerana panadol  adalah bertoksik dan merosakkan hati kita. so amacam? ada berani ke nak makan lepas ni? haha selain tuu pengambilan "painkiller" ni juga boleh menyebabkan sakit buah pinggang. semakin banyak kita ambil, makin lama la kurang effect nyee. so itu bermakna awak, awak, dann haa awak yang tuu tu tengah duduk tu memerlukan dos yang lebih, LEBIH dan LEBIH TINGGI apabila ia kurang berkesan. sama juga dengan fast food tu kan. walaupun semua orang tahu tentang keburukan yang ada pada makanan tu tapi ramai je yang buat-2 tak tahu. #aku pun sama je -.- so kita kena berusaha mengurangkan pengambilan PANADOL atau FAST FOOD . ITU PUN KALAU ANDA SAYANG KAN NYAWA ANDA. so renung-2kan dan selamat beramal  #watlekpeace

thanks for reading..
lot of love by  Una Davis Dalton 

Tuesday, 13 September 2011

baik budak ni ♥

hey assalamualaikum ! macam biasa lah jawab sayang , haha :D suspen kan baca title dekat atas tu . pewwwitt siapa kah gerangan tu kan. haha taaakk just wanna tell u about the guy who always by my side when im crying , im laughing , pendek kata setiap masa lah . cehh ayat drama ni. haha :D okayokay . kawan muka buku je pun. but dia memberikan seribu satu makna. dia selalu cakap una ni sengal lah apa lah . haha :D iyeke ? well anak ruziad kan . eh lari tajuk. so kita sayang awak lah kawan ! haha kawan ? membawa banyak maksud , kawan karib, kawan biasa, kawan makan kawan, eh banyak lah yang kita tahu kan . but una and DIA tak tahu lah kawan apa.  #termenung sebentar . tapi adakah dia pun rasa apa yang una rasa ? ohhmaaannn ! harap-2 macam tu lah kan . oh okay lah i love u kawan bye muahmuah  *deede


budak yang tulis ---> Una Davis Dalton


Sunday, 11 September 2011

Thursday, 8 September 2011

RAYA =)

sayang umi muah muah lah :D

actually ramai lagi , tapi malas nak uplod *pemalas
 assalamualaikum , sory lambat men-uplod gambar raya ni . saya malas sebenarnya . mintak maaf okay . saya tiada niat untuk melukakan hati sesiapa sebenarnya , tapi saya sangat malas . merepek -.- tahun ni tema macam warna hitam semua lah . haha :D okay yang atas sekali tu dengan umi kita , sayang betul dengan umi saya ni . muah , muah . okay yang bawah pula dengan sanak saudara , tapi yang ni baru sikit , sebenarnya ramai lagi haaa sampai photografer tu pun nak tergelak sebab ramai sangat . *okay memandia sebenarnya . haha :D sorry abang lens ea . so malas sangatt nak menaip , okay sampai sini je . assalamualaikum . terima kasih kerana membaca entry saya :) lebiuu so much lahh