Thursday, 29 September 2011

BUKAN NAK SEMBANG LEBAT TAPI INI LAH HAKIKAT (Y)

bismillah, dan saya mulakan dengan sapaan, assalamualaikum kepada pembaca-2 yang sedang memikirkan tentang entry una minggu ni. alhamdulilah una sihat, and harap korang semua pun sihat okay? muehehe love you lah. sooooo, apa yang una nak story mory dengan kandaa,kanda serta dinda,dinda ialah bahayanya pengambilan ubat tahan sakit atau mokcik pokcik selalu panggil PANADOL. jyeahhh mybe ada yang tak pernah tahu pun, atau mungkin buat-2 tak tahu pasal bahayanya pengambilan ubat tersebut. tetapi sebijik PANADOL akan tinggal dalam badan sekurang-kurangnya selama 5TAHUN. wohooo lama kan? ini kerana panadol  adalah bertoksik dan merosakkan hati kita. so amacam? ada berani ke nak makan lepas ni? haha selain tuu pengambilan "painkiller" ni juga boleh menyebabkan sakit buah pinggang. semakin banyak kita ambil, makin lama la kurang effect nyee. so itu bermakna awak, awak, dann haa awak yang tuu tu tengah duduk tu memerlukan dos yang lebih, LEBIH dan LEBIH TINGGI apabila ia kurang berkesan. sama juga dengan fast food tu kan. walaupun semua orang tahu tentang keburukan yang ada pada makanan tu tapi ramai je yang buat-2 tak tahu. #aku pun sama je -.- so kita kena berusaha mengurangkan pengambilan PANADOL atau FAST FOOD . ITU PUN KALAU ANDA SAYANG KAN NYAWA ANDA. so renung-2kan dan selamat beramal  #watlekpeace

thanks for reading..
lot of love by  Una Davis Dalton 

1 comment:

  1. WAAAA..TAK SANGKE PLAK UNA PON ADE BLOG....FOLLOW SUDH..JGN TAK KENAL KAK ANA SUDH..HEHEHE....KITE BLOGGERS!!!!TAPI BLOG AKK TAK SECNTIK UNA...BRU CREATE BLOG YG BARU..YG LME DLU KNE REMOVE..HIHIHI...<3

    ReplyDelete